Prajitura "Acoperis de casa"

de bianca92 in Prajituri, 16 Mar 2014 | 34076 vizualizari

 

Asta mi-o facea (si mi-o face si acum) bunica in fiecare an de ziua mea de cand ma stiu eu. Sper sa va placa si voua la fel de mult cum imi place mie. Nu am poze reusite, dar are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr zahar
  • 2 oua intregi
  • 3 lg miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita amoniac
  • 15 linguri lapte
  • 600 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 oua intregi
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr margarina Rama
  • 250 gr zahar praf
  • Pentru glazura:
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura cacao
  • putina margarina
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Acoperis de casa":

1. Foile:

250 gr zahar se freaca cu cele 2 oua intregi. mierea, bicarbonatul si amoniacul. Se adauga 15 linguri de lapte si 600 gr faina. Aluatul se imparte in 2 portii. Din partea galbena se fac doua foi si se coc pe dosul tavii. La cealalta parte se adauga 2 linguri cacao si se fac 12 bete la fel de lungi ca foile si se coc pe dosul tavii.

2. Crema:

Pentru crema, se amesteca 2 budinci de vanilie cu 2 oua intregi, 600 ml lapte si 2 linguri zahar. Se fierbe si se pune la racit. 250 gr margarina se freaca cu 250 gr zahar praf si se amesteca cu prima compozitie.

3. Montare:

Foaia galbena se taie in 3 parti egale. Partea din mijloc se unge cu crema si se aseaza betisoarele in foma de piramida punand intre ele crema. Cele doua parti laterale se ridica peste betisoare in forma unui acoperis de casa. Vor iesi doua acoperisuri a cate 6 bete fiecare.

4.Glazura:

Deasupa se face o galuza de ciocolata astfel: fierbem o lingura de zahar cu o lingura de cacao, o lingura de apa si putina margarina. Cand e calda e foarte lichida glazura si va curge, dar intindeti glazura peste acoperisul de casa putin cate putin pentru ca se intarseste foarte repede si astfel veti reusi sa o intindeti uniform. Deasupra presarati nuca de cocos

 

TIPS-URI

1

desi e lichida initial, prefer glazura facuta de mine deoarece se intareste foarte bine cand se raceste si e groasa si acopera bine foile de la prajitura. Nu imi place sa folosesc gazura din magazin pentru ca, de fiecare data cand am folosit-o la aceasta prajitura intra in foi si in loc de ciololata cu cocos se vedeau deasupra foi cu cocos.

2

Inainte sa bagati foile la copt, sa le impungeti cu furculita pentru a nu se face umflaturi.

3

sa faceti betele destul de subtiri pentru ca la coacere se fac aproape duble.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Acoperis de casa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

bianca92 1

16.03.2014, 17:39

multumesc laura_n sa sti ca ma bucur din toata inima de ea si pretuiesc tot ce invat de la ea. Sa mi-o tina Dumnezeu si pe ea si pe bunicul cat mai mult langa mine ca tare ii iubesc

Rocsi 1

16.03.2014, 20:10

Cat de buna poate fi aceasta prajitura

MIUTA 1

17.03.2014, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marrio